Sıcak evin direği Tıp tıp eder yüreği (BABA) | Dokuz ay zindanda yatar Altı ayda zil çalar oynar (BEBEK) |
Özü tatlı, Sözü tatlı, Candan daha değerli (ANNE) | Yattım yumuşak Uyudum sıcak sıcak (YATAK |
Ham iken tatlı Olmuşu acı (BEBEK) | Ben giderim, O gider Güneşte beni izler (GÖLGE) |
Askerden küçük Paşadan büyük (ÇOCUK) | Gece içindeyiz Gündüz dışında Pencereli, kapılı Şirin bir yuva (EV) |
Pazardan aldım Bir tane Eve geldim Bin tane (NAR) | Eve bitişik odada Yemek pişer orada (MUTFAK) |
Uzun yoldan kuş gelir Ne söylese hoş gelir (MEKTUP) | Bir ağacı oymuşlar İçine dünyayı koymuşlar (TELEVİZYON) |
Buradan attım kılıcı Halep’te oynar ucu (TELEFON) | Çın çın eder Haber sorar (TELEFON) |
Sesi var canı yok, Konuşur ağzı yok (RADYO) | İstanbul da pişer Kokusu buraya düşer (MEKTUP) |
O her gün yeniden doğar Dünyaya haber yayar (GAZETE) | Kuyruğu var Canlı değil Konuşur Ama insan değil Camı var Ama pencere değil (TELEVİZYON) |
Alt yanı sivri tepe içindedir (Çene) | Üst yanı çakıldak (Diş) |
Daha üstü muşulak (Burun) | Daha üstü ışıldak (Göz) |
Üstü kara kolan (Kaş) | Daha üstü bir alan (Alın) |
İner reyhan gibi Oturur sultan gibi Dürülür hasır gibi Satılır esir gibi (Kar) | Uzadıkça kısalan şey nedir Hayat veya Ömür. |
Allah yapar yapısını, Bıçak açar kapısını. karpuz | Mavi tarla üstünde, Beyaz güvercin yürür. (yelkenli) |
Ocak başında kuyu, Kuyunun içinde suyu; Suyun içinde yılan, Yılanın ağzında mercan. (lamba) | Çın-çınlı hamam, Kubbesi tamam, Bir gelin aldım, Babası imam. saat |
Bir çuval cevizim var, Sayarım tükenmez. yıldız | El eker dil biçer. (yazı) |
Arşın ayaklı, Burma bıyıklı. (tavşan) | Bir küçücük kutudur, Bütün dünya yurdudur. (radyo) |
Fini fini fincan, İçi dolu mercan. (nar) | Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk. (limon) |
Daldan dala, Kırmızı pala. (sincap) | Yarım kaşık, Duvara yapışık. (kulak) |
On ay yatar, İki ay kalkar; Feneri yakar, Etrafa bakar. (Ateş Böceği) | Dağda tak tak, Suda cıp cıp. Arşın ayaklı, Burma bıyıklı. (balta,balık,leylek) |
Dağdan gelir, taştan gelir, Bir kükremiş arslan gelir. (sel) | Sıra sıra odalar, Birbirini kovalar. (tren) |
Sarı sarı içinde, Sarı zarfın içinde, On iki birlik kardeş, Birbirinin içinde. (portakal) | Az gitti, uz gitti, Dere tepe düz gitti, Altı ay bir güz gitti; Uyanınca hep bitti. (rüya) |
Kutuplara giden zenci ne olur? (Donar) | Yer altında civcivli tavuk (patetes) |
Mavi atlas, Arşın yetmez, Makas kesmez, Terzi biçmez. (gökyüzü | Mavi atlas, Arşın yetmez, Makas kesmez, Terzi biçmez. |
Üstü çayır, biçilir, Altı çeşme, içilir. koyu | Ufacık mermer tası, İçinde beyler aşı, Pişirirsen aş olur, Pişirmezsen kuş olur. (yumurta) |
Paylaşımın Düşlerle birleştiği nokta !